Iunie 21, 2018 16:46:48

Fundatia General Stefan Gusa » Burse/Premii/Sponsorizari

Regulament de acordare

Burse / premii / sponsorizari acordate

Fundatia General Stefan Gusa va sprijini organizarea de evenimente care vizeaza in primul rand educaţia in directia cultivarii respectului faţă de tezaurul de valori fundamentale ale patriei şi poporului roman, faţă de adevărul istoric dar si de actiuni de combatere a defaimarii acestor valori si a Armatei Romane.

Susţinerea de către Fundaţia General Stefan Gusa a excelenţei în activităţile de învăţământ şi de pregătire continuă, a cercetării ştiinţifice fundamentale şi aplicate a cadrelor didactice, a cercetării ştiinţifice studenţeşti şi a activităţii editoriale şi de publicistică desfăşurate de institutiile de invatamant militar superior se face in baza unor acorduri de cooperare semnate cu o parte a acestor institutii. Cooperarea vizeaza cu prioritate sprijinirea de către Fundaţie, prin premii în bani sau obiecte, burse de studiu, abonamente la publicaţii de specialitate străine sau autohtone a cadrelor didactice care au contribuţii remarcabile ca autori de lucrări originale în domeniul apărării şi securităţii naţionale, precum şi a ofiţerilor studenţi care obţin rezultate excepţionale la învăţătură şi nu dispun de resurse pentru a le aprofunda prin masterate sau doctorantură.

Pe lângă aceste direcţii prioritare, Fundaţia va acorda asistenţă,în funcţie de resursele disponibile, şi în alte domenii ale activităţilor de învăţământ, cercetare şi educaţie al căror profil este compatibil cu obiectul sau de activitate si se va ocupa de asistarea organizaţiilor veteranilor de război şi ale cadrelor militare si de acordarea de ajutoare familiilor de militari aflate în dificultate.