Iulie 23, 2019 14:49:18

Trimestrul I – 2009

12.01.2009 - Abonament pe 2009 la “Observatorul Militar” (Ziarul Armatei)

22.01.2009 - Donaţie de cărţi editate cu sprijin FGSG, 15 titluri (17 volume) Academiei Navale “Mircea cel Batran” (inventar in Arhiva);

Donatie de carti -, 13 titluri, 15 volume, Centrului de Instruire-Evaluare al Fortelor Navale Constanta (inventar in arhiva)

10-20. 03. 2009 - Perfectarea şi parafarea în vederea semnării a Acordurilor de Cooperare între Ministerul Apărării Naţionale – Direcţia Rersurse Umane; Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” , pe de o parte şi Fundaţia “General Ştefan Guşă” pe de altă parte.

25.03.2009 - Obsevatorul Militar nr. 11-2009, Anunţ Comemorativ la 15 ani de la decesul Generalului Ştefan Guşă

27.03.2009 - Ştire privind organizarea Simpozionului Comemorativ “General Ştefan Guşă” în Ziarul CUVANTUL Liber, Târgu Mureş. Articol de Lia Vinţeler, cu Fotografie. Colecţie

28.03. 2009 - Participare şi susţinerea Simpozionului Comemorativ “15 ani de la trecerea în eternitate a Generalului Ştefan Guşă, erou martir al neamului Românesc”, organizat de Prefectura jud Mureş, Primaria oraşului Târgu Mureş, de Filiala judeţeană Mureş a Asociaţiei Naţionale “Cultul Eroilor”, Asociaţia cadrelor militare în rezervă şi retragere “Alexandru Ioan Cuza” Mureş, Despărţământul Mureş al ASTRA, Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian“ . Aproximativ 90 participanţi. Fundaţia “General Ştefan Guşă” a prezentat o alocuţiune omagială susţinută de director, o expoziţie de lucrări de carte şi a donat 60 lucrări “Condamnat la Adevăr” participanţilor, între care şi un grup de elevi ai Colegiului.

accesati pentru eveniment

28.03.2009 - Tedeum de pomenire la mormântul Generalului Ştefan Guşă de la biserica satului Spătaru

28.03.2009 - Lansare comandă SRR pentru 500 CD cu cantece şi poezii patriotice.

Trimestrul II - 2009

01.04.2009 - Articol Observatorul Militar nr 12 (1-7 aprilie) “GENERALUL ŞTEFAN GUŞĂ, AŞA CUM L-AM CUNOSCUT”, autori: Benone Neagoe şi general (r) N. Spiroiu. Apărut la rubrica Recurs la Memorie”. Colectie

08.04.2009 - Acordarea “Diplomei de Excelenţă” şi premiului “General ŞTEFAN GUŞĂ” în valoare de 500 Euro, cercetătorului ştiinţific Cristian BĂHNĂREANU, de la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, pentru lucrarea prezentată la Sesiunea de Comunicări “Strategii XXI” a Universităţii desfăşurată cu participare internaţională în zilele de 8-9 aprilie 2009. Ştire publicată în Observatorul Militar nr. 14 (15-21 aprilie 2009), pag. 2, cu menţionarea titularului de premiu.

08.04. 2009 - Donaţie de 2000 lei, tînărului Bruno Bungin, student orfan de ambii părinţi, pentru lichidarea unei datorii contractate la Bancă de mama sa înaiintea decesului. (Dosarul de donaţie la “FEDPRINT”).

06/05/2009 - Organizarea impreuna cu Cercul Militar Tecuci a unei expozitii de carte si donarea acestor volume editate cu sprijinul Fundatiei . Cele trei volume dedicate Calvarului prizonierilor romani din Primul Razboi Mondial au fost prezentate de catre un reprezentant al Fundatiei.

accesati pentru imagine

28/05/2009 - Serviciu religios, ceremonial militar garda de onoare si depuneri de coroane de flori cu ocazia sarbatorii inaltarii domnului - Ziua Eroilor la mormantul si monumentulul Generalului Stefan Gusa din satul Spataru Depunere coroane flori - familia, Fundatia General Stefan Gusa, Comandamentul Operational, Prefectura Buzau, Veteranii de razboi, Inspectoratul Politie Buzau, SRI, Scoala G.S.G.

accesati pentru eveniment

25/07/2009 - Participarea reprezentantilor Fundatiei General Stefan Gusa la sarbatorirea a 150 de ani de presa militara.
Publicaţiile coordonate de Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale au acordat o atenţie specială memoriei generalului locotenent Ştefan Guşă, pe măsura carierei sale militare excepţionale. O rubrică specială „Personaje în uniformă”, asistată de Fundaţia care-i poartă numele, apare cu regularitate în ediţiile săptămânalului „OBSERVATORUL MILITAR”, iar paginile acestuia au găzduit importante „apeluri la memorie” despre omul şi militarul Ştefan Guşă. În egală măsură, publicaţiile militare – care-şi găsesc originea în gazeta apărută cu 150 de ani în urmă, la 23 iulie 1859 – sunt un promotor al valorilor fundamentale ce ţin de statornicia sentimentelor patriotice, morale şi volitive ale personalului armatei şi nu numai. Ne onoreaza sa ne numaram printre sponsorii acestei publicatii.

accesati pentru imagine

31/07/2009 - Fundatia “General Stefan Gusa” a participat in calitate de sponsor ,vineri, 31 iulie 2009, la “Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă” din garnizoana Piteşti la sarbatoarea Zilei Tanchistului . La ceremonial militar şi religios dedicat aniversării a 90 ani de la înfiinţarea Armei Tancuri în Armata Română – 1919 au participat peste 1000 persoane, militari activi şi în rezervă din toate garnizoanele din ţară cu tradiţie tanchistică, generali din Statul Major General şi demnitari ai autorităţilor locale –Reprezentantul fundatiei, generalul Niculae Spiroiu a evocat personalitatea generalului tanchist Gusa Stefan si a depus la Monumentul Tanchiştilor din faţa Şcolii o coroană de flori.

accesati pentru eveniment

23 – 28 august 2009 - În perioada 23 – 28 august 2009, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a organizat în parteneriat cu Fundaţia „General Ştefan Guşă”, Scoala de Vară cu tema „Dezvoltare durabilă şi Securitate”. Activitatea   s-a desfăşurat la Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din oraşul Breaza, jud. Prahova.
Au participat studenţi din Academiile Categoriilor de Forţe (Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” - Sibiu, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” – Braşov, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” - Constanţa, Academia Tehnică Militară) şi din „Academia de Ştiinţe Economice”, Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir şi Universitatea „Titu Maiorescu”.

accesati pentru eveniment

22 decembrie 2009 - Ceremonial militar şi religios la Monumentele şi mormântul Generalului Ştefan Guşă de la Biserica ctitorită în Satul Spătaru, comuna Costeşti, judeţul Buzău. Sobor de preoţi, gardă militară cu drapel şi fanfară, depuneri de coroane de flori din partea Fundaţiei şi a Familiei, a Prefecturii Buzău ( prefectul ), Consiliul local municipul Buzău, Comandamentul 2 Operaţional Întrunit, Asociaţii Veterani, Ofiţeri în rezervă şi retragere, Cultul Eroilor, Inspectoratele de Jandarmi, Poliţie, pentru Situaţii de Urgenţă şi S.R.I. Buzău, Primărie, Şcoală şi Grădiniţa Spătaru.Din partea familiei şi a fundaţiei au particiat rude, respectiv directorul, general Spiroiu Niculae, ing. Cristian Andrei şi Alexandru Marcu.