May 20, 2018 20:22:34

Scoala de Vara

În perioada 23 – 28 august 2009, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a organizat în parteneriat cu Fundaţia „General Ştefan Guşă”, Scoala de Vară cu tema „Dezvoltare durabilă şi Securitate”. Activitatea s-a desfăşurat la Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din oraşul Breaza, jud. Prahova. Au participat studenţi din Academiile Categoriilor de Forţe (Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” - Sibiu, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” – Braşov, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” - Constanţa, Academia Tehnică Militară) şi din „Academia de Ştiinţe Economice”, Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir şi Universitatea „Titu Maiorescu”. Cursurile au fost deschise de comandantul-rector al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, general-locot., profesor universitar dr. Teodor Frunzeti, în prezenţa generalului de brigadă Valeriu Nicuţ, director adjunct al Statului Major General, care a prezentat mesajul adresat studenţilor de Amiralul Gheorghe Marin, Şeful Statului Major General. Ambii vorbitori au mulţumit Fundaţiei „General Ştefan Guşă”, personal preşedintelui fondator, Doamna Daniela Veronica Guşă de Drăgan, pentru sponsorizarea şi susţinerea acestei activităţi. Directorul Fundaţiei „General Ştefan Guşă” a prezentat mesajul preşedintelui organizaţiei si a susţinut în cadrul Şcolii un curs cu tema: „ Drepturile omului în condiţiile globalizării şi ale restaurării democratice”.