December 18, 2018 13:27:28

01.04.2008 - Demararea actiunii de promovare sistematică a cărţilor editate/tiparite de către Fundaţie în ziarul „Redeşteptarea”.

01.05.2008 - Sponsorizarea editarii si tiparirii  unor volume grupate pe colecţii sau serii, şi anume:

Relaţii militare externe ale României în secolul XX

Calvarul prizonierilor români în Primul Război Mondial”, vol. III.

25.10.2008 - Depunere de coroane de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut cu ocazia Zilei Armatei de catre o delegatie a Fundatiei General Stefan Gusa-generalul N. Spiroiu si generalul N. Mateescu

30.10.2008 - Participarea si alocutiunea  reprezentantului Fundatiei la aniversarea Scolii de Aplicatie de Tancuri si Auto Pitesti. Evocarea absolventului Gusa Stefan

-Prezentarea în cadrul Emisiunii „Ora Armatei” de la Radio România Actualităţi şi
Radio România Internaional a rubricii  Personaje în uniformă, dedicate prezenţei în armată a unor personalităţi civile şi militare, precum şi unor momente istorice deosebite din istoria Armatei române.Temele abordate în materialele difuzate sunt legate de impactul pe care contactul cu armata l-a avut asupra unor mari personalităţi române. Elaborate pe baza unor investigaţii amănunţite în arhive, mai ales în cele militare, aceste medalioane prezintă informaţii biografice inedite despre  oameni de ştiinţă, scriitori, pictori, sculptori, poeţi, actori, oameni politici, diplomaţi, conducători ai armatei române etc., care prin activitatea lor au devenit personalităţi reprezentative pentru istoria şi cultura poporului român.

Aceste aspecte, puse de cele mai multe ori pentru prima dată în circuitul informaţional, sunt relevante pentru anumite momente din viaţa acestor oameni, surprinşi în posturi neobişnuite – când s-au aflat sub arme pentru îndeplinirea stagiului militar ori au participat la campaniile din 1916-1919 sau 1941-1945.             Ascultătorii au parcurs  împreună cu Camil Petrescu, Victor Ion Popa, Ion I.C.Brătianu, Gheorghe Brătianu, Ion Mihalache, Oscar Han, Ion Jalea, Mihail Sadoveanu, Matila Ghyka Costiescu, Ion Trivale, George Emil Palade, Anghel Rugină, Ceorge Vraca, Horia Hulubei, Jean Bart etc. momentele dramatice ale războiului sau au retrait  atmosfera sublimă a unor realizări definitorii pentru devenirea poporul român, cum a fost Marea Unire din 1918. Cele de mai sus sunt doar câteva nume din lungul şir al personalităţilor ce au facut obiectul acestor interesante şi instructive prezentări. Ecourile activităţii acestora ajung şi la românii din străinătate prin intermediul emisiunii Voci de acasă, găzduite de Postul de radio România Internaţional.

-Prezentarea la postul de Radio România  a unor cărţi  a căror editare si tipărire s-a realizat cu sprijinul  Fundaţiei.

15.12.2008 - Sponsorizarea cheltuielilor de tiparire a revistei Rezerva Oştirii Române in tiraj de 700 exemplare.

21.12.2008 - Colaborarea cu Universitatea din Pitesti in organizarea celei de-a VII-a editii a sesiunii nationale de comunicari stiintifice a studentilor –„Cercetarea Studenteasca in Mileniul III”. Acordarea premiilor Fundaţiei „General Ştefan Guşă”, constând din lucrări editate cu sprijinul financiar al organizatiei noastre, pentru cele mai bune comunicări prezentate la Sesiunea internaţională a studenţilor din facultăţile de istorie şi la sesiunea anuală a studenţilor din Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane a aceleiaşi universităţi.

21.12.2008 - Sponsorizarea tiparirii materialelor publicitare si a regulamentelor si fiselor tehnice pentru insemnele heraldice ale Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere A.I. Cuza.

22.12.2008 - Depuneri de coroane cu flori la monumentul din satul Spataru la geralului Stefan Gusa. Au participat alaturi de reprezentantii Fundatiei si cei ai Garnizoanei Buzau, ai Politiei, Jandarmeriei,Parasutistilor, SRI, Veteranilor de Razboi,Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere, elevi si copii din satul natal. Slujba religioasa pentru pomenirea generalului Gusa.