September 19, 2018 04:41:59

1. Editarea de către Fundaţie a unor volume grupate pe colecţii sau serii, şi anume:

• - Relaţii militare externe ale României în secolul XX
• „Calvarul prizonierilor români în primul război mondial”, vol. II
• Reeditarea lucrarii cu titlul „Contributii romanesti in aeronautica la inceput de secol XX”

2. Prezentarea în cadrul Emisiunii „Ora Armatei” de la Radio România a unei rubrici dedicate prezenţei în armată a unor personalităţi civile şi militare, precum şi unor momente istorice deosebite din istoria Armatei române.

3. Prezentarea la postul de televiziune România Cultural a cărţilor editate de către Fundaţia „General Ştefan Guşă”.

4. Susţinerea în continuare, în pagina de cultură a ziarului „Redeşteptarea” a unei rubrici intitulate „Carnet de istoric”, pe teme de istorie militară locală sau în legătură cu evenimente deosebite din istoria modernă şi contemporană a României.

5. Continuarea acordării premiilor Fundaţiei „General Ştefan Guşă”, constând din lucrări editate de către aceasta, pentru cele mai bune comunicări prezentate la Sesiunea internaţională a studenţilor din facultăţi de istorie, ediţia a VI-a organizată la Universitatea din Piteşti, în luna decembrie. Mediatizarea, cu această ocazie, a numelui şi activităţii Fundaţiei.

6. Acordarea de premii constand in carti, manuale si rechizite pentru cei mai buni elevi ai liceelor militare din tara.

7. Organizarea ceremoniilor de depunere de coroane la monumentul Generalului Stefan Gusa din satul Spataru, Jud. Buzau.

8. Sponsorizarea scolii generale „General Stefan Gusa”cu rechizite si carti.

9. Refacerea si up-datarea siteului www. fundatiagusa.ro

10. Tiparirea de articole promotionale “Fundatia General Stefan Gusa”