February 22, 2018 09:02:00

1. Organizarea comemorarii generalului Stefan Gusa, in Garnizoana Buzau –ceremonial militar si biserica din satul Spataru-ceremonial religios, la data mortii (28 martie), a zilei si in 22 decembrie .

2. Elaborarea a 25 materiale cu subiecte de istorie militara care vor fi inregistrate si transmise la emisiunea sustinuta de Fundatia “General Stefan Gusa” la postul de radio Europa Nova in lunile septembrie 2003-februarie 2004.

3. Organizarea unui simpozion la Universitatea Europeana Dragan din Lugoj cu ocazia Zilei Armatei, cu tema “Mari personalitati ale romanilor si armata”, cu participarea unor istorici consacrati,cercetatori etc.

4. Organizarea unui simpozion in cintea zilei de 1 Decembrie-Ziua Nationala a Romaniei, cu ocazia aniversarii a 85 de ani de la Marea Unire din 1918 ,cu tema “Armata si Unirea”

5. Definitivarea si editarea volumului de studii in limba franceza cuprinzand colaborari pe teme de istorie militara, volum intitulat “Razboi si societate in Europa”. Lansarea si prezentarea volumului prin elaborarea de recenzii publicate in reviste de specialitate: “Dosarele istoriei”, “Revista de istorieMilitara”, “Document”,”Observatorul Militar”,”Natiunea”.

6. Lansarea si prezentarea media a cartii “Atasatii militari transmit...”, volumul III si pregatirea volumului IV.

7. Efectuarea documentarii, selectarea materialelor si redactarea volumului” Calvarul prizonierilor romani din primul razboi mondial”.

8. Prezentarea unui stand propriu cu cartile editate sub egida fundatiei la targul anual de carte “Gaudeamus”.

9. Donarea si expedierea noutatilor editoriale catre bibliotecile unitatilor militare, universitatilor, institutelor de cercetare etc.

10. Organizarea de catre fundatie a unor conferinte pe teme de istorie militara in garnizoanele Lugoj,Oradea,Cluj,Sibiu,Pitesti,Curtea de Arges,Campulung Muscel, Buzau, Tecuci etc.

11. Completarea fondului documentar al fundatiei cu noi marturii scrise despre generalul Gusa din partea celor care l-au cunoscut si cu care a lucrat in diferite perioade ale vietii sale.

12. Realizarea unei serii de interviuri video cu participanti la cel de-al doilea razboi mondial, generali, ofiteri, cavaleri ai Ordinului Mihai Viteazul.

13. Organizarea impreuna cu Universitatile din Pitesti si Lugoj a Sesiunii anuale nationale de comunicari stiintifice a studentilor din facultatile de istorie.

14. Elaborarea de articole avand ca tematica aportul unor personalitati ale culturii, artei, stiintei si vietii politice din Romania la desfasurarea momentelor deosebite din istoria contemporana si publicarea lor .

15. Analiza si elaborarea propunerilor privind solicitarile de sprijinire a unor activitati culturale sau de alta natura adresate fundatiei de catre diferite institutii sau persoane particulare.

16. Ordonarea,sistematizarea,indosarierea si inventarierea arhivei fundatiei.

17. Actualizarea evidentei patrimoniului fundatiei.