Decembrie 4, 2023 18:51:47

sitemap

 

1. Organizarea comemorarii generalului Stefan Gusa, in Garnizoana Buzau –ceremonial militar si biserica din satul Spataru-ceremonial religios, la data mortii (28 martie), a zilei si in 22 decembrie.

 

2. Efectuarea demersurilor in vederea obtinerii aprobarilor necesare pentru instituirea si decernarea unei diplome si a unui premiu “General Stefan Gusa” pentru seful de promotie al Scolii de Aplicatie pentru Tancuri si Auto “ Mihai Viteazul “ din Pitesti.

 

3. Completarea fondului documentar al fundaţiei cu mărturii, fotografii, imagini video legate de viaţa si activitatea generalului Guşă. Organizarea arhivei fundatiei.

 

4. Sprijinirea financiară a Şcolii de aplicaţie pentru Tancuri şi Auto” Mihai Viteazul” din Piteşti în finalizarea amenajarii sălii de protocol .(definitivarea confectionarii si instalarii placilor de onoare cu numele sefilor de promotie si comandantilor scoplii

 

5. Organizarea impreuna cu Universitatile din Pitesti si Lugoj a Sesiunii anuale nationale de comunicari stiintifice a studentilor din facultatile de istorie.

 

6. Promovarea sistematică a cărţilor editate cu sprijinul fundaţiei în ziarele si reviste (Redeşteptarea, Natiunea , Observatorul Militar etc) si prezentarea cestora la posturile de radio locale sau nationale.

 

7. Promovarea media a manifestarilor stiintifice realizate in cooperare cu alte institutii de invatamant superior. (TVR, Radio Romania Actualitati, Ten TV, etc)

 

8. Pregatirea pentru publicare si publicarea in limba franceza a culegerii de istorie intitulata “Noi perspective de cercetrae in istoriografia militara”- culegere coordonata de catre Andre Corvisier-Presedintele Comisiei Internationale de Istorie Militara si profesor emerit la Universitatea Sorbonne din Paris.

 

9. Pregatirea pentru publicare si publicarea volumului al doilea al cartii” Atasatii militari transmit…”, care va acoperi perioada anilor 1930-1938.,

Publicarea de recenzii ale lucrarilor editate sau reeditate sub egida fundatiei.

 

10. Organizarea de lansari de carte ale lucrarilor realizate cu sprijinul fundatiei.

 

11. Elaborarea de articole avand ca tematica aportul unor personalitati ale culturii, artei, stiintei si vietii politice din Romania la desfasurarea momentelor deosebite din istoria contemporana si publicarea lor .

 

12. Continuarea actiunii de distribuire sub forma de donatie a cartilor editate sub egida fundatiei catre unitatile militare si institutii de cultura din tara si strainatate.

 

13. Elaborarea unui ghid care sa stea la baza realizarii de interviuri cu ofiterii si generalii decorate cu Ordinul militar “Mihai Viteazul” si cu veteranii de razboi.

 

14. Alcatuirea unui fond documentar cuprinzand marturii audio si video realizate prin intervievarea unor veterani de razboi pe tema:” Marturii din transeele celui de-al doilea Razboi Mondial”.

 

15. Analiza si elaborarea propunerilor privind solicitarile de sprijinire a unor activitati culturale sau de alta natura adresate fundatiei de catre diferite institutii sau persoane particulare.

 

16. Ordonarea,sistematizarea,indosarierea si inventarierea arhivei fundatiei.

 

17. Actualizarea evidentei patrimoniului fundatiei.