Decembrie 8, 2022 12:07:31

sitemap

 

1. In ianuarie 2002 a fost dotata sala de conferinţe "General Ştefan Guşă" a Statului Major al Forţelor Terestre cu un sistem de traducere simultană cu 28 de posturi şi un video proiector Philips.

 

2. A fost donat in prezenta reprezentantilor Statului Major al Fortelor Terestre, Scolii de Aplicatie pentru Tancuri si Auto “Mihai Viteazul” din Pitesti, un bust din bronz al Generalului Ştefan Guşă ce va fi amplasat in sala de protocol.

Fundatia a mai realizat si donat mobilierul si alte obiecte necesare dotarii salii. Totodata au fost refăcute plăcile de onoare din marmură pe care sunt trecute numele şefilor de promoţie şi comandanţilor Şcolii, de la înfiinţare şi până astăzi.

3. Colaborare la organizarea desfasurarii Sesiunii Nationale de comunicari Stiintifice a studentilor din Facultatea de Istorie din Pitesti.

 

4. In septembrie 2002 - a fost donată o instalaţie de translaţie cu 12 posturi, necesară unităţii militare ce funcţionează în fostul local al Marelui Stat Major.

 

5. Fundatia a sprijinit editarea si tiparirea lucrarii:

Romani in Europa si in lume. Marturii pentru eternitate

dr. Cristache Gheorghe, dr. Florian Tuca

Editura Europa Nova

Bucuresti, 2002

Atasatii militari transmit….1938-1940

Alesandru Dutu,Lenuta Nicolescu,Alexandru Osca,Andrei Nicolescu

Editura Europa Nova Bucuresti ,.2002

 

6. 13 noiembrie 2002-ceremonia de inaugurare a noului sediu Butan Gas International Lugoj, sediu ce găzduieşte şi Fundaţia General Ştefan Guşă

 

7. La 25 noiembrie 2002, la Cercul Militar Naţional are loc lansarea cărţii „Români în Europa şi în lume. Mărturii pentru eternitate” (accesati)

 

8. Pregatirea materialelor pe teme de istorie pentru sustinerea unei emisiuni periodice intitulate “Caleidoscop istoric” la postul de radio Europa Nova.

 

9. In 29 noiembrie 2002, la Târgul de carte „Gaudeamus” se face lansarea celor două volume dedicate diplomaţilor militari, activităţii lor în slujba apărării intereselor României interbelice.

 

10. Fundatia a fost prezenta la Conferinta ”Tendinte in dezvoltarea ciberneticii in mileniul III” organizata la Balie Felix de catre Academia de Cibernetica”Stefan Odobleja” , unde a prezentat un studiu dedicat modului cum a fost perceput de catre contemporani medicul militar- Stefan Odobleja.