Noiembrie 20, 2019 03:43:34

“General Ştefan Guşă”

I. Ceremonii:

25 Octombrie - Ziua Armatei: Depunere coroană la Mormântul Ostaşului Necunoscut

Mai/iunie 2014 - Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor, Ceremonial militar şi religios la Ctitoria din Satul Spătaru (depuneri de coroane, pachete pomenire)

28 martie, 22 dec - Evenimente  Te-Deum, interviuri şi articole pro-memoria în legătură cu comemorarea Gen Ştefan Guşă la 20 ani de la deces, aniversarea a 25 ani de la evenimente din dec 1989

II. Activităţi

25.10.2013/15.01.2014/15.04.2014: - Acordarea a 7 burse lunare (de subzistenţă), pentru 3 elevi de scoli de maiştri şi subofiţeri, 3 cadeţi din academiile de forţe (terestre, aeriene, navale) si un student din Academia Tehnica  Militară.

23-28.06.2014 - Acordarea a patru burse sub formă de excursie în Italia pentru trei elevi de Liceu Militar şi un cadru didactic însoţitor

16-31 iulie 2014 - Acordarea de Diplome şi premii ale “Fundaţiei General Ştefan Guşă” absolvenţilor şefi de promoţie ai Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I” , Academiei Tehnice Militare, Academiilor: Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu; Forţelor Navale “Mircea cel Bătrân” Constanţa; Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov şi ai Şcolilor Militare de Maiştrii şi Subofiţeri:  a Forţelor Terestre, “Basarab I” – Piteşti; a Forţelor Aeriene “Traian Vuia”  - Boboc, a Forţelor Navale„ Amiral Murgescu”- Constanţa. (8 premii a 1200 lei).

Februarie – martie şi iulie 2014  - Acordarea Premiilor Fundaţiei primilor trei sportivi militari clasaţi la fazele finale ale Jocurilor Sportive Militare de iarnă si de vară  ( 6 premii )

Noiembrie, 2014 - Donaţie cărţi beletristica şi istorie pentru Concursul de istorie al elevilor şi studenţilor din Judeţul Buzău organizat de Ziua Naţională.

Finalizare 2015 - Film documentar despre Omul şi Militarul Patriot general Ştefan Guşă. (cooperare cu filiala Lugoj a FED şi FGŞG)

Permanent - Interviuri, articole în presa militară şi civilă, emisiuni Radio şi TV legate de scopul şi obiectivele FGŞG

Permanent - Sponsorizare activităţi editoriale: elaborare, editare, tipărire studii, lucrări de carte de istorie şi memorialistică militară, tipărire reviste ale asociaţiilor cadrelor militare – Cultul Eroilor, Veterani de Război, Cadre Militare în Rezervă, “Ataşaţii militari transmit” Vol VI; Rev. “România Eroică”  etc

III. Acţiuni caritabile:

6 decembrie - Ceremonial religios şi Cadouri Sf Nicolae: rechizite, dulciuri, fructe etc., pt elevii Scolii Generale Spătaru  din com Costeşti Buzău

6 decembrie-la cerere - Donaţie alimente, dulciuri, materiale întreţinere, rechizite, Asoc. Sf. Arhidiacon Ştefan, Parohia Ghencea