Noiembrie 20, 2019 03:51:06

“General Ştefan Guşă”

I. Ceremonii:

25 Octombrie - Ziua Armatei: Depunere coroană la Mormântul Ostaşului Necunoscut

Mai/iunie 2015 - Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor, Ceremonial militar şi religios la Ctitoria din Satul Spătaru (depuneri de coroane, pachete pomenire)

28 martie, 22 dec 2015 - Evenimente  Te-Deum, interviuri şi articole pro-memoria în legătură cu comemorarea Gen Ştefan Guşă la aniversarea Revoluţiei Române din decembrie 1989.

II. Activităţi

23-28.06.2015 - Acordarea a 7 burse lunare (de subzistenţă), pentru 3 elevi de scoli de maiştri şi subofiţeri, 3 cadeţi din academiile de forţe (terestre, aeriene, navale) si un student din Academia Tehnica  Militară.
              - Acordarea a şapte burse sub formă de excursie în Italia pentru 6 elevi de Liceu Militar şi un cadru didactic însoţitor

16-31.07.2015 - Acordarea de Diplome şi premii ale “Fundaţiei General Ştefan Guşă” absolvenţilor şefi de promoţie ai  Academiei Tehnice Militare, Academiilor: Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu; Forţelor Navale “Mircea cel Bătrân” Constanţa; Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov şi ai Şcolilor Militare de Maiştrii şi Subofiţeri:  a Forţelor Terestre, “Basarab I” – Piteşti; a Forţelor Aeriene “Traian Vuia”  - Boboc, a Forţelor Navale„ Amiral Murgescu”- Constanţa. (8 premii a 1200 lei).

Februarie – martie şi iulie 2015 - Acordarea Premiilor Fundaţiei primilor trei sportivi militari clasaţi la fazele finale ale Jocurilor Sportive Militare de iarnă si de vară  ( 6 premii )

25.11.2015 - Donaţie cărţi beletristica şi istorie pentru Concursul de istorie al elevilor şi studenţilor din Judeţul Buzău organizat de Ziua Naţională.

Permanent - Interviuri, articole în presa militară şi civilă, emisiuni Radio şi TV legate de scopul şi obiectivele FGŞG

Permanent (La cerere) - Sponsorizare activităţi editoriale: elaborare, editare, tipărire studii, lucrări de carte de istorie şi memorialistică militară, tipărire reviste ale asociaţiilor cadrelor militare – Cultul Eroilor, Veterani de Război, Cadre Militare în Rezervă, “Ataşaţii militari transmit” Vol VI; Rev. “România Eroică”  etc

III. Acţiuni caritabile

06.12.2015 - Ceremonial religios şi Cadouri Sf Nicolae: rechizite, dulciuri, fructe etc., pt elevii Scolii Generale Spătaru  din com Costeşti Buzău