May 20, 2018 20:20:31

1. In ianuarie au fost donate unităţilor militare din Garnizoana Piteşti a 200 de exemplare din lucrarea „Preoţi în tranşee 1941-1945", autori col Gheorghe Nicolescu, prof. GH. Andreescu şi Andrei Nicolescu-in scopul completarii fondului bibliotecilor de unitati.

2. In luna iulie a fost editate sub egida fundatiei lucrarile:

Preoti in lupta pentru Marea Unire. 1916-1918

Gheorghe Nicolescu, Gheorghe Dobrescu, Andrei Nicolescu

Editura europa Nova.

Bucuresti, 2000

Armata romana de la ultimatum la dictat. Anul 1940.

Florica Dobre, Vasilica Manea, Lenuta Nicolescu

Editura Europa Nova

Bucuresti, 2000, 3 volume

Relatiile militare romano-germane. 1939-1944

Coordonatori: Valeriu Florin Dobrinescu, Ion Patroiu, Gheorghe Nicolescu

Botoghina Iulian, Ciuhan Vasile, Manea Vasilica, Matei Lenuta, Nicolescu Lenuta, Stainovici Constandina

Editura Europa Nova

Bucuresti, 2000

3. Publicarea recenziei cărţii „Preoţi în luptă pentru Marea Unire 1916-1919" , editată de Fundaţia „General Ştefan Guşă" in Observatorul militar, Anul XII, nr.41 (564)

4. Donatie, in luna februarie, catre unităţile militare din Garnizoana Piteşti a 80 exemplare din lucrarea „Preoţi în lupta pentru Marea Unire 1916-1918" şi a 100 exemplare din lucrarea „Armata română de la ultimatum la dictat"

5. Donarea catre biserica din Spataru a 30 scaune pentru enoriasi si a mochetei. Asigurarea transportului si montajului

6. Lansarea, în cadrul seminarului cu tema „Armata şi biserica. Tradiţie şi actualitate la sfârşit de mileniu", organizat de către Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară, Academia Forţelor Terestre, Comisia Română de istorie Militară, revista de Istorie militară in octombrie, a lucrărilor „Preoţi în tranşee 1941-1945" şi Preoţi în luptă pentru Marea Unire 1916-1919", editate de Fundaţia „General Ştefan Guşă" (Au fost distribuite gratuit câte 50 ex din fiecare lucrare)

Locul desfăşurării : Cercul Militar Sibiu

Participanţi: Cercetători, cadre militare, studenţi ai Academiei Forţelor Terestre şi ai Facultăţii de Teologie din Sibiu, preoţi militari şi civili

7. Lansarea, in cadrul simpozionului „Festung Ploieşti în viziune română şi germană" ce a avut loc in noiembrie la Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova , a lucrării „Relaţiile militare româno-germane 1939-1944", editată de Fundaţia „General Ştefan Guşă" (Au fost distribuite gratuit 50 exemplare din lucrare). La eveniment au participat eprezentanţi ai Prefecturii Prahova, comandantul Garnizoanei Ploieşti, ai Ministerului de Interne, ai Comandamentului Protecţiei Civile, cercetători, muzeografi, profesori, studenţi, cadre militare. Prezentarea cărţii a fost făcută de către prof. univ. dr . V.F1. Dobrinescu, comandor dr. Gavriil Preda şi col. drd. Gheorghe Nicolescu

8. Lansarea, în cadrul sesiunii anuale de comunicări ştiinţifice a Muzeului Judeţean Argeş a lucrărilor „Relaţiile militare româno-germane 1939-1944", „Armata română de la ultimatum la dictat 1940" şi „Preoţi în luptă pentru Marea Unire 1916-1919" (Au fost distribuite gratuit câte 30 exemplare din fiecare lucrare). Au participat: Prefectul judeţului Argeş, primarul municipiului Piteşti, reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi Cultelor, ai Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Argeş, cercetători, profesori, muzeografi, studenţi, elevi. Prezentarea cărţilor s-a făcut de către col. drd. Gheorghe Nicolescu

9. TeDeum cu ceremonial militar şi depuneri de coroane de flori la monumentul generalului Ştefan Guşă de la biserica din Satul Spătaru, cu ocazia aniversării evenimentelor revoluţionare din decembrie 1989 si comemorarea a 6 ani de la trecerea sa in nefiinta, la 28 martie.