Fiecare cetatean platitor de taxe poate alege ca 3,5% din impozitul pe venit pe care il plătește către bugetul de stat sa ajunga la o entitate nonprofit. Directionarea a 3,5% din impozitul pe venit nu este o donatie si nu implica niciun fel de cost pentru dumneavoastra: banii pe care alegeti sa ii orientati catre o entitate nonprofit ar reveni oricum statului.

Directionarea a 3,5% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.

– Doriti ca banii sa ramana in comunitatea dvs.? Alegeti o organizatie locala!

– Sunteti interesat de o anumita regiune (in care ati copilarit, de care sunteti legat dintr-un anumit motiv) ? Alegeti o organizatie care activeaza acolo!

– Exista un domeniu de care va simtiti atasat? Aveti interesul ca unul din domenii sa se dezvolte? Redirectionati acest impozit catre organizatiile pe care le alegeti fie ca activeaza in cultura si arta, invatamant, educatie, sanatate, protectia mediului sau orice altceva!

Puteti astfel decide catre cine merg 3,5% din impozitele dvs. dar mai mult decat atat:

– nu va costa nimic

– contribuiti la eficientizarea cheltuirii banului public – implicit și al dvs.!

– puteti ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dvs. directionand 3,5% catre o organizatie care lucreaza in acel domeniu

– va puteti asigura ca acesti bani raman in comunitatea dvs. directionandu-i catre o organizatie locala

Redirecționarea unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit este un mecanism simplu prin care fiecare dintre noi poate decide sa contribuie la rezolvarea unei probleme sociale ori sa sustina o cauza in care crede. Este un gest responsabil de solidaritate sociala si un exemplu de participare civica.

Alegeti organizatia pe care o doriti dvs.! Este dreptul dvs.!

Tot ce trebuie sa faceti este

Sa completati si sa depuneti urmatoarele formulare:

– formularul 230 „Cerere privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat”

– formularul 212 “Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”

NOTĂ: Entitățile nonprofit/Unitățile de cult beneficiază de sumele reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil/câștigul net anual impozabil dacă la momentul plății acestora de către organul fiscal figurează în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

Daca doriti sa redirectionati 3,5% din impozitul dvs. catre fundatia noastra sau doriti sa va alaturati initiativelor noastre prin donatii aveti nevoie de urmatoarele informatii:

Numele organizatiei:FUNDATIA GENERAL STEFAN GUSA

Codul de identificare fiscala (codul fiscal): CUI 11647704

Contul organizatiei in format IBAN: UNICREDIT BANK ROMANIA S.A.

RO11BACX0000000194822000 RON

RO81BACX0000000194822001 EURO

Orice donatie va fi acceptata numai cu aprobarea Consiliului Director si se va face prin oferta scrisa precizandu-se de catre donator originea acesteia si scopul (proiectul) catre care doreste sa fie directionata.

Toate donatiile se inscriu in Registrul de Donatii.

Veroniki Holding

Grupul Drăgan a luat naștere în anul 1948, odată cu înființarea ButanGas SpA în Italia. În prezent activitatea Grupului Drăgan este coordonată de Veroniki Holding, structură unică de coordonare, fondată în acest sens, în anul 2010, de către doamna Daniela Veronica Gușă de Drăgan.

Contacte

Intrarea Murmurului, nr. 2-4, et. 1, sector 1, 014114 București, Romania

Tel.: +40 21 232 20 31
Fax: +40 21 232 20 40